31 Aralık 2013 Salı

BİR KEREDEN bi şey olmaz :))

  Bu gün liste yok. Zaten liste olayını bir aylık süreç için uygulamayı hedeflemiştim.Bundan sonraki sürecin nasıl gelişeceği ile ilgili henüz netleşmiş bir planım yok. Yine de yediklerimi yazmak, not etmek benim motivasyonumu sağlayıp, farkındalığımı arttırıyor. Henüz düşünüyorum :)) Bu gün ve yarını kendime tatil ilan ediyorum. Bu beslenme planımın  dışına çıkacağım anlamına gelmiyor elbette. Bu günlük hedefim; bu akşamı sağ salim atlatmak :)) Yemeğe davetliyiz, yoldan çıkmamak neredeyse olanaksız gibi. Amaaan canım bir kereden bir şey olmaz mı?.. :))
Bununla ilgili http://www.diyetpsikolojisi.com/#!yilbasi-partisinden-sag-cikmann-yollari/c23e4 paylaştığı önerileri dikkate almakta fayda var.

Yılbaşı Partisinden Sağ Çıkmanın Yolları  Dyt. Burcu TUNÇ  

                                 
1. Porsiyon ölçüsü= Avuç içi : Yemeği tabağınıza alırken porsiyon ölçüsü olarak Avuç içi büyüklüğünü kullanmak, porsiyon kontrolünün en basit  yoludur.

2. ''K'' harfine dikkat edin: Kızartma, kıtır, kremalı yiyeceklerde dikkat edin. Kızartılmış aperatifler, patates graten gibi yiyecekler aşırı yağlı ve yüksek kalorilidir.  Sosa bulanmış sebzeler de sağlıklı olmaktan çıktığı için uzak durmakta da fayda var.

3.Kontrollü için: Alkol ve kokteyller yediklerinizden hariç diyetinize 600-1000 kalori fazla almanıza neden olabilir.  İçeceğinizi soda ile karıştırarak alkol oranını azaltabilirsiniz.

4. Servis masasından uzak durun: Oturmak için servis masasından uzak bir bölgeyi tercih etmek, kalori alımını büyük ölçüde engelleyecektir. Şömine yanı ya da pencere kenarı gibi dikkatinizi başka yöne çekebileceğiniz bir konum seçebilirsiniz. Arkadaşlarınızla yemek başında sohbet etmeyin. Unutmayın, özel günler sevdiklerinizle bir araya gelmeniz için, yemek yemek için değil.


5. Hareket & yeterli uyku: Parti öncesinde yapacağınız egzersiz, parti boyunca metabolizmanızın hızlı kalmasını sağlar.  Uykunuzu aldığınızdan da emin olun. Yorgunken daha fazla yemek yeriz.           

2 yorum:

  1. Sevgi,
    Yeni yılın sana güzellikler getirsin canım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Hülya:)) Kararlarına kararlılıkla ve iradenle ulaşacağına inanıyorum. Sana yardımcı olacağına inandığım bir link paylaşıyorum. SEVGİLER... https://www.diyetkolik.com/egitim/makale/145/yasam-seklini-birden-degistirmeye-calismamalisin/

      Sil