6 Ocak 2014 Pazartesi

TARTI... boy.. kilo..analiz... itiraf :))

 Evet günlerden pazartesi ve benim tartı günüm. Tartıldım tartılmasına da iki ileri bir geri durumu söz konusu. Hani 'bir kereden bir şey olmaz mı?' demiştim ya; oluyormuş. 31 Aralık gecesi davetli olduğumuz yemekte ölçüyü  bir hayli kaçırmış olmalıyım ki fatura ağır oldu :)) Ucunda ölüm yok, çaresine bakıldı:
 Profesyonel  yardım almaya kara verdim. Başka birinin hazırladığı listeye bağlı olmak, belli saatlerde yemek (sanki o saatte yemezsen dünyanın sonu olurmuş duygusu) belli besinleri tüketmek vb.... Sırf böyle olmasın diye kendime göre (tabii ki bunca zamanın bilgi ve birikimini kullanarak) liste ve zaman ayarlamasıyla yapılan deneme, kısmen başarılı ama yeterli olmadı. Ben de el yordamından çıkıp bilir kişi yöntemine geçiş (dönüş) yapmaya karar verdim:))

 Yaklaşık 10 gündür https://www.diyetkolik.com sitesini inceliyordum.1 ocak 2014'te siteye üye oldum, 4 ocakta ise değişim paketini satın aldım ve o gün itibarıyle onların önerdiği beslenme planına göre yiyip içmeye çalışıyorum :)) Açıkçası sistemi çok beğendim. Sanal diyetisyen, sanal egzersiz hocaları falan, gerçi ben yüz yüze, göz göze sıcak temas severim ama yeniliklere de açık biri olarak denemeye karar verdim.
  
 Sistem, kendine dürüst olmak üzerine kurulmuş bence.Seçenekli bir listenin yanı  sıra, extra yediğin bir yiyecek de sisteme girilebiliyor. Böylece gün içinde yenilen her şeyin kalorisini anında görmek mümkün. İşin gerçeği oldum olası bu kalori sayma işini pek sevmemişimdir. Üç kalori az, beş kalori çok gibi hesapların çok ta önemi yok bence. Ama yine de bazal metabolizma hızına uygun tüketim gerekiyor(muş).

    Bazal metabolizma hızını açıklamak gerekirse ;
 https://www.diyetkolik.com sitesinde yapılan açıklamayı  alıntı olarak ekliyorum:

  Bazal metabolizma, 12 saatlik açlık sonunda, dinlenme anında vücudun yaşamsal fonksiyonlarını sürdürmesi için ihtiyacı olan enerjidir.
Vücudumuz, yaşamsal fonksiyonlarını yerine getirmek için enerjiye ihtiyaç duyar. Bu enerjiye Bazal Metabolizma adını veriyoruz. Bazal Metabolizma Hızı, 12 saatlik açlık sonunda hiç hareket etmeden, dinlenmiş durumdayken iç organlarımızın harcamış olduğu enerjidir. Bu hız, kişiden kişiye farklılık gösterir ve yaş, cinsiyet, boy, kilo gibi faktörlerden etkilenir. Gençlerin bazal metabolizma hızı yaşlılardan, erkeklerin ise kadınlardan daha fazladır.     
  Ve!.. Cumartesi(04.01.2014) itibarıyla;
   Boy                           :  161cm 
   Kilo                           :  76 kg
   Beden kitle endeksi    :  29.32 - Hafif kilolu :))
   Vücut yağ oranı          :  41.28 - Yüksek
   Bazal metabolizma hızı:  1446

  
    

2 yorum:

  1. Canım benim kendin için en doğru yolu bulmuşsundur umarım. Sen objektif birisin. Bu yolculukta kafanı kumadan çıkarmak çok önemli... Başarılar bitanem...

    YanıtlaSil
  2. Ben de öyle umuyorum :)) Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil