3 Ocak 2014 Cuma

BAŞARININ Formülü- yemek+spor+su :))


  Ara vermek bana pek yaramadı. Motivasyonumu kaybetmeden işe koyulmak gerek. 25 Kasımdan bu yana gösterdiğim çaba takdire değerdi ve boşa gitmesine izin veremem.
  
  Hedefime ulaşamama  nedenim; beslenme planım değil, yanı sıra düzenli  olarak spor yapmamış olmam. Hiç bir şey yapamasam 30 dk yürüyebilirim. Ama sabah erken kalkabilsem... Ama hava bu kadar soğuk olmasa... Ama yanımda bir arkadaşım olsa... Ama... Ama... Oynamayı bilmeyen gelin yerim dar dermiş :)) Şimdi oynamayı öğrenme zamanı. Oyundan dönenin kaşığı kırılsın mı :))

  Başarının formülü:
  Sağlıklı ve dengeli beslenme planı + Spor + Yeterli su + yeterli motivasyon
Yeterli su= 1 kilo için 30-40 ml (günlük)
Yeterli motivasyon= Benim için sağlıklı kalmak ve aynayla barışmak :)

SPOR, SPOR, SPOR... OLMAZSA OLMUYOR. Arada bir hatırlamak için    https://www.diyetkolik.com/ideal-kilo-verme-diyeti/ 'de  okuduğum yazıyı buraya not aldım:  

Diyetisyen Emre Uzun
Paylaşan Emre Uzun
Yazan Diyetisyen Yunus Emre Uzun
Sağlıklı zayıflamak için küçük tüyolar
İDEAL KİLO VERME DİYETİ

İdeal kilo vermenin anahtar yolu bireye özgü hazırlanan diyetlerden geçmektedir.  Kilo vermenin ideal olması demek hızlı kilo vermek anlamına gelmemektedir. Bireyin yaşına, vücut ağırlığına, boyuna ve fiziksel aktivitesine bağlı olarak değişmektedir.


Kilolarınızdan yavaşca kurtulun


Kilo vermeye başlayan kişilerde genel olarak ilk hızlı kilo vereyim düşüncesi olmaktadır. Ancak hızlı bir şekilde verilen kiloların hızlı bir şekilde alındığı unutulmamalıdır. İdeal kilo verdiren diyetlerde amaç kaybın mümkün olduğunca yağ dokusundan olmasını sağlamaktır. Şok diyetler ve hızlı kilo verdirici diyetler metabolizma hızınızı düşürdüğü için verdiğiniz kiloları fazlasıyla almaktasınız.


Kaslarınızı koruyun


Yağsız dokunun mümkün olduğunca korunması kilo vermeyi ideal duruma ulaştırmaktadır. Yağsız kütleyi korumak için diyet mutlaka sporla desteklenmelidir. Spor sağlıklı zayıflamak isteyen her bireyin hayatında mutlaka olmalıdır.  Spor ile beraber kaslarınızı koruyarak daha düzgün ve sıkı vücuda sahip olabilirsiniz.


Düzenli yürüyüşler yapın


Zayıflamak isteyen kişi ortalama haftada 3 gün en az 45 dakika yürüyerek yağsız doku olan kasın yıkımını önlerken yağ yıkımını da sağlamaktadır. Kilo verme sırasında ister istemez bireyin metabolizma hızı da düşmektedir.  İdeal kilo verme diyetleri bunu metabolizmayı hızlandırıcı besinlerle ve sporla minimuma indirmeye çalışmaktadır.


Metabolizmanızı hızlandıran besinlere yer verin


Günlük beslenmenize Greyfurt, yeşil elma, kırmızı biber,  yoğurt, tarçın, yeşil çay, kahve, badem, yulaf ezmesi, kereviz, brokoli, karabiber, kırmızı biber ve çörek otu gibi besinleri günlük diyetinizde bulundurarak metabolizmanızı hızlandırabilirsiniz. Aynı zamanda yağ yıkımınızı da arttırabilirsiniz.


Fazla kilolarınızdan kurtulun


İdeal kilo vermek istiyorsanız bir diyetisyen eşliğinde  metabolizmanızı hızlandıran ve yağ yıkımı arttıran besinleri  içeren diyetle beraber sporu yaşamınıza entegre etmelisiniz. Böylece fazla kilolarınızdan kurtularak yaşam kalitenizi arttırabilirsiniz.










4 yorum:

  1. Canım spor konusunda çoookkk haklısın. Bol sporlu günlerimiz olsun ha ne dersin? Haberlerini bekliyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya olacak, ya olacak :)) Varlığın ve desteğin motivasyonumu arttırıyor. Haberleşmeye tabii ki devam...

      Sil
  2. Merhabalar canım,
    Tanıştığımıza memnun oldum:)
    Kilo vermede ki en önemli konulardan birisi öğünleri her gün ayni saatte yemek ve bol su içmekten geçiyormuş.Ve tabii spor.Bu zorlu yolda hepimize başarılar diliyorum.
    Mutlu yıllar dileklerimle sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Seval,
      Ben de çok memnun oldum. Çok haklısın, süreklilik ve düzen çok önemli. Senin sağlıklı tariflerinin ve kilo verme sürecinin takipçisiyim. Mutlu ve başarılı yıllar dilerim :)) sevgiler...

      Sil