12 Şubat 2014 Çarşamba

ELMA mı ARMUT mu yoksa Fasulye mi :)))


İnsan demek genelleme olur, ne de olsa erkeklerin bu tip sorunları yok; bildiğimiz gibi  hepsi ters üçgen maşallah :)) Bu nedenle özelleştirip sadece  KADIN diyorum 
Kadın vücudunu meyvelere benzetmek olayı daha sevimli yapar mı bilmem ama durumu anlaşılır kıldığı kesin. 
Resme bakar bakmaz hemen anladım; ben ARMUT'um :)) 
Önce ELMA'ya bir öykündüm, FASULYE'yi görünce kıskançlıktan çatladım. Açıklamaları okuyunca da kıskanmakta ne kadar haklı olduğumu anladım; incecik, sırık gibi olmaları yetmezmiş gibi,  metabolizmaları çok hızlı , kilo da alamıyorlar üstelik. 
Benim imrendiğim bu durum, bazı FASULYE'ler için sorun olabilir aslında; ben kilo vermediğim için üzülürken o da alamadığı için dertleniyor olabilir:(( Yine de en şanslı grubun FASULYE'ler olduğu kesin..

Dyt. Burcu Tunç'un aşağadaki yazısını  okuyunca, özellikle de resmi görünce dayanamadım ve burada kayıt altına almak istedim.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 Vücut Şeklinize Göre Zayıflama Hareketleri
Dyt. Burcu Tunç


Daha önce bir egzersiz türünden diğer egzersizlere göre daha iyi sonuç aldığınızı fark ettiniz mi? Fark edin veya etmeyin, vücut yapınıza göre yaptığınız egzersiz türünün üzerinizde etkinliği değişir. 3 tip vücut şekli vardır. Endomorf,mezomorf ve ektomorf . Fakat biz daha anlaşılır hale getirmek için kısaca elma, armut ve fasulye sırığı diyelim. Vücut yapınızı tanıyın ve en iyi sonuç için size uygun olan egzersize yönelin.

Armutlar: Armut şekilli vücutta basen, kalça ve karın bölgesi daha genişken, vücudun üst kısmı daha dardır. Bu vücut şekline sahip kişiler, çok çalışsalar da, özellikle üst bölgede kas geliştirmede zorlanırlar. Kolay kilo alırlar ve metabolizmaları genellikle yavaş çalışır. Çoğunlukla, vücutlarının alt kısmından kilo vermeye çalışırlar.

Egzersiz önerileri: Birden fazla bölge egzersizi yapın(kollar ve bacaklar). Haftada 3 gün, 30 dakika boyunca kardiyo egzersiz yapın ve ağılık çalışması da ekleyin. Küçük molalar vererek hareketleri arka arkaya yapmaya çalışın. Armut yapılıların, vücutlarının alt kısmına odaklanma eğilimi olsa da, daha dar kalçalara sahipmiş gibi görünmek için, üst bölgelerini düzenli çalıştırmaları ve kas oranını artırmaları gerekir.
Elmalar: Elma vücut tipinde, vücut ağırlığının çoğu karın kısmında toplanmıştır. Bazılarının göğüs kafesi geniş, bazıları düz popolu, bazılarının ise kolları yumuşaktır.


Egzersiz önerileri: Elma vücut tipinde önemli olan aynı kas grubuna farklı tipte egzersizler yaptırmaktır. Vucudun yağ yakabilmesi için, egzersiz tipini düzenli olarak değiştirdiğinizden emin olun. Çoğu elma tipinde kişi, vücutlarının orta kısmına odaklıdır. Fakat vücut proporsiyonunu sağlamak için kolları ve vücudun alt kısımlarını da çalıştırmak gerekir. En iyi sonuç, kalp atış hızını artırmak için egzersizler arasındaki dinlenme süresini minimuma indirerek ve karın bölgesinden yağ yakımını artırmak için kardiyo egzersizlere ağırlık vererek alınır. Haftada 5 gün, 40-60 dakika orta düzeyde kardiyo yaparak başlamayı deneyin.

Fasulye sırıkları: Fasulye sırıklarının metabolizmaları hızlıdır. Uzun, ince yapılıdırlar. Kilo almakta ve kas kitlesini artırmakta zorlanırlar.

Egzersiz önerileri: Dayanıklılık egzersizlerinde, kas geliştirmek için, ağırlığı artırın ve tekrarları azaltın. Kardiyo tüm vücut tipleri için önemlidir fakat fasulye sırıklarının metabolizmaları hızlı olduğu için, daha az kardiyo, daha fazla ağırlık ve dayanıklılık egzersizi yapmaları önerilir.

                                                                                               Orjinal yazı kaynak

8 yorum:

  1. Elmar tipliyim ve spor konusunda dogru yoldaymisim :) super.
    Haftada bes gün ( 6) sporla demekki kilomu korudum,biraz daha mi fazla spor yapsam acaba :)
    Güzel,aciklayici yazi olmus,herkes kendi tipine Göre spor yaparsa daha basarili olacagiz demektir.Sevgilerle Sevgi.

    YanıtlaSil
  2. Armut olarak işim zor görünüyor:) Senin çoğu gitmiş azı kalmış ne yapsan final valla:)) Sevgiler benden Şuleceğim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Leslieye devam derim,bacaklar icin super, sende basarirsin düzenli sporla inan.

      Sil
    2. Moral desteğin için sağol Şuleciğim:) Sayende bilgisayar karşısında spor yapmayı keşfettim, beni kim durdurabilir ;))

      Sil
  3. Bende elmayim :)) kardiyo her tipte ise yariyor, kalp atisini hizlandirmak gercekten onemli. Bu arada fasulyeleleri kiskanmamak elde degil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değil mi ama Mucize fasulyeler doğuştan şanslılar elma, armutlara göre. Çevremde bir kaç tane fasulye var; bir tanesi çok zayıf, kilo alamamaktan şikayetçi. Kilo bu azı da, fazlası da dert olabiliyor:))

      Sil
  4. Sevgili Armut'um, aynı kaderi paylaşıyoruz!

    Zordur "Armut" olmak, bilirim.
    Hep kapatmak derdiyle geçti ömrüm, hatta epey zayıfladığım dönemde bile yine uzun şeyler seçiyordum "o bölge kapansın diye" farkında olmadan...
    Bazen düşünürüm; elma olmak mı daha iyi acaba diye ama çare yok hakkımıza razı olalım :(
    Da... Armut olmuşuz ama Armut kalmayalım!
    Hadi spora...

    Armut Terazi :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ha haa!.. Ben barıştım bu "armut durumu"yla. Kalp krizine yakalanma riski daha azmış örneğin "elma"lara göre. Görünüşü değiştiremeyince, bakış açısını değiştirip teselli olmak benimki :))

      Ne kadar zayıflarsam zayıflayayım göğüs-bel-kalça oranı pek değişmiyor. Ömür boyu "armut" kalmayı kabullendim açıkçası.
      Haydi spora diyorum da.. teoride.. uygulamada sınıfta kalıyorum hep:( Çok sevgiler..

      Sil