25 Haziran 2014 Çarşamba

KİLO... Yaz... Tatil...

Pek çok insan benim gibi kış boyunca fazla kilolarından kurtulmak için çaba gösterdi eminim.
Herkesin kilo verme nedeni farklı olabilir.
Nedenimiz ne olursa olsun, yaz gelmeden forma girmek, mayolarımızın, bikinilerimizin içinde göze hoş görünmek biz kadınların (eminim erkeklerin de) motivasyon kaynağı oldu.   
Peki kilo vermenin zamanı var mı; kışın kilo verilir, yazın tatil mi yapılır?..  

Eee ne durumdayız!
Yaz geldi, tatil planları yapıldı.
İdeal kilomuza ulaştık mı?  Ulaşamadık  diye tatil planlarımızdan vaz mı geçelim...
Yoksa hedefimize ulaşamamış olsak da " tatilimi de yaparım, zayıflamaya da devam ederim "  mi diyelim...

Ben 7 ayda 7 kg verdim. Hedefim en az 12 kg vermekti ki bunu pek çok insan 3 ayda rahatlıkla verebilir.
Kg olarak hedefe ulaşamadım ama asıl hedefim olan, yaşam tarzını değiştirme hedefimi gerçekleştirdim.
Belli ki bu yaz kumsalda pek sükse(!) yapamayacağım ama bu gidişle önümüzdeki yaz iddialıyım:)))

Aşağıdaki yazıyı okuyunca bir kez daha "aklın yolu birdir" diyerek  not edeyim dedim:


Zayıflamak İçin Geç mi Kaldınız?
Evet, belki de artık zayıflamak için, hayalinizi kurduğunuz ideal kilonuza ulaşmak için çok geç olduğunu düşünüyorsunuz. Öyle mi? O zaman ne yaptınız? Vazgeçtiniz değil mi? Bir dahaki bahara mı attınız programı?
Eğer zayıflamak için doğru zamanı bekliyorsanız daha çok bekleyeceksiniz. Zayıflamak, döneme, güne ait bir şey değildir. Yaşam tarzında bir değişiklik yapmaktır. Sonuç odaklı değil süreç odaklı bir çalışmadır. Sadece vereceğiniz kiloya odaklanırsanız zayıflamak için yaptığınız her şeyi hedefe ulaştıktan sonra bırakırsınız. Böylelikle yine eskiye dönersiniz. Değişim için kararlı olmak gerekir. Pazartesiye, ay sonuna, yılbaşına atılan zayıflama programlarınız varsa hiç boşuna beklemeyin. Şimdi, harekete geçmek için neye ihtiyacınız var onu bulun. Sizi ne motive eder? Sizi bugün başlamaktan alıkoyan şey ne? Bunları bulun.
Düşünsenize şimdi harekete geçseniz, yavaş yavaş alışkanlıklarınızı değiştirseniz ve ayda sadece 2 kilo verseniz (ne o beğenmediniz mi, az mı geldi?) yılda 24 kilo vermiş olursunuz. (Geçen sene başlasaydınız şimdi 24 kilo daha ince olacaktınız, şimdi kendinizi nasıl hissederdiniz?) Yavaş yavaş ve alışkanlıklarınızı değiştirerek yapacağınız incelme, hem sağlıklı hem de kalıcı olur.
Kendiniz için güzel bir şeyler yapmanın zamanlaması olur mu? Kendinize değer vermeyi, sağlık vermeyi, güzellik vermeyi niye erteleyesiniz ki? 
Sevgi ve sağlıkla ilerleyin...
          Arzu Bıyıklıoğlu                        
          Orjinal yazı

4 yorum:

  1. Cok güzel Motive edici bir yazi.
    Kilo vermek kolay,ac kalir,tek yönlü beslenir,mideyi suyla doldurur,ilac alir,vs.. kisa sürede ,Jet hiziyla zayiflayabilirsiniz,ideal kiloya bir haftada ulasabilirsiniz ama kac gün buna dayanabilirsiniz ki.
    sagligi kaybetmekte cabasi..
    saglikli beslenerek agir ama sürekli zayiflayabilir,kilo koruyabilirsiniz.Yanlis beslenmeyi degistirerek olur bu ancak.kisa süreli bir basari kimseyi yaniltmasin,cazibeside olsa.
    beklemek icin,devam etmek icin,yeniden baslamak icin zamana ihtiyac yok, her an baslanabilir.Cok güzel ve zamanli bir paylasim Sevgicigim.
    kilosu olan zayiflayamayan bayanlar üzülmesin.Zararin neresinden dönülürse kardir.Sevgilerle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu sıralar çok kişi benzer şeyleri hissediyor, ben de dahil. Biliyoruz vazgeçmemek gerekiyor, yine de başka birinden, farklı şekillerde duymak iyi geliyor Şuleceğim, cok haklısın zararın neresinden dönersek kardır:))

      Sil
  2. Sevgicim bende yavaş kilo verenlerdenim ,zaman zaman hızlı kilo verenlere imrensem bile doğru yolda olduğumu biliyorum :))
    yazı gerçekten çok motive edici :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Ömurcüğüm benim de motivasyonumu arttırdı. Bu işin yazı, kışı yok. Kaplumbağa hızıyla da olsa vazgeçmeyen ipi göğüslüyor:))

      Sil