5 Mart 2014 Çarşamba

KAS mı Yağ mı... ;))

 "MPG" Dayanışması arkadaşlarımdan sevgili Şule min sürekli olarak dikkatimizi çektiği ve sağlıklı olmak için beslenmenin yanı sıra neden spor yaparak "fit" olmamızın önemli olduğunu, farklı bir şekilde anlatmak istedim bugün:))

 Fazla kilonun sağlığımız için ne kadar zararlı olduğunu uzmanlar durmadan söylüyor. Buna bağlı olarak kilo vermenin sağlıklı yaşamak için en önemli adımlardan biri olduğu söylenebilir. Gerçekten öyle mi? Tek ölçü kilomuz mu?  Değil desem...
Aynı kiloda olan iki kişiden biri, diğerine göre fazla kilolu görünebilir desem...

 Peki ama nasıl veya neden??

Hani insanı şaşırtmak için sorarlar; bir kilo pamuk mu, yoksa bir kilo demir mi daha ağırdır?? Refleksle, pamuk demek ister insan, kapladığı alanı düşünerek. İşte yağ ve  kasda da aynı durum geçerli.

Gömülü resim için kalıcı bağlantı






Fotoğrafta üzerinde kalem olan vücüt yağı ile yanındaki kırmızı kas parçası aynı ağırlıkta(1 kg). İnsan kapladıkları alan arasındaki farkı görünce inanamıyor...

















Aynı kiloda iki kişiden birinin diğerine göre daha "fit" göründüğüne  rastlamışlığım vardır. Bunun nedenini yukarıdaki fotoğrafın yanı sıra, yandaki grafik daha anlaşılır kılıyor;))


 


Sevgili  "MPG"Dayanışması üyeleri yarın tartıda bir değişiklik olmadığını gören  olursa üzülmesin, belki yağlar eriyip gitmiş yerini kalori yakma canavarı kaslar almıştır:))

6 yorum:

  1. Konunun özünü göstermissin, tesekkürler.Uzun lafin kisasi, resim herseyi anlatiyor.Sevgilerle

    YanıtlaSil
  2. Su resimdeki yağ goruntusu ne kadar cirkin ve itici duruyor. Sirf bu cirkinlik bile fazla kilolardan kurtulmaya bir sebep olmak icin yeter.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Mucize ben de koymadan önce epey bir düşündüm. Yerine pamuk ve demir koymayı bile düşündüm ama gerçeği bu kadar net ifade etmezdi herhalde. Sevgiler...

      Sil
  3. Ağzım açık kaldı hiç 1 kilo yağın , 1 kilo kas yanında bu kadar devasa görünebileceğini düşünemezdim...
    evergreen

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değil mi Evergreen insan şaşırıyor ama ne yazık ki durum bu.Kurtulmak için çabalamaya değmez mi?

      Sil