Bu gün hava çok puslu ve inceden bir yağmur var. Tam uyku havası :)) Neyse kolay olanı herkes yapar o yüzden miskinlikten sıyrılıp harekete geçmem gerek diyorum ama bir yandan da "bugün semt pazarı var, pazar alışverişi de spor sayılır mı acep" hesapları yapıyorum:)) Şaka bir yana;
Şu sıra daha çok yürüyüşe ağırlık verdim. Belimdeki ağrı iki- üç gün dinlenince tam geçmese de çok hafifledi. Bu nedenle bu haftalık kas çalışması yerine esneme ve gevşeme egzersizleri yapıyorum.Yani spor programı şimdilik: Her gün (hemen hemen) 45dk yürüyüş eve gelince esneme ve gevşeme:))
Beslenme planımsa ufak, tefek aksaklıklar olsa da gayet iyi gidiyor. Başkası tarafından hazırlanmış listeye uymak bana hep zor gelmiştir. Bu kez o kadar zor gelmedi; sanırım hazır ve kararlı olmamın yanı sıra diyetisyenime(sanal da olsa) ve beslenme planıma inanmam da önemli bir etken oldu.
Aslen listenin özü genelden çok farklı değil, ancak seçenekli olması işi eğlenceli hale getiriyor. Benim için diğer önemli noktaysa; bu güne kadar öğrendiklerimin yavaş yavaş yerine oturması.
Bazı konularda hala soru işaretlerim var çünkü hiç bir bilginin kesinliği yok; az önce bir tv kanalında bir doktor (adını ne yazık ki kaçırdım) "şeker hastası olmayan insanların ara öğün içeren bir beslenme planı uygulamalarının yanlış olduğunu, bir kaç yıl içinde beslenmede ara öğünün olmayacağını" söylüyor.Hadi bakalım buradan yak! Hoş ilk defa duymuyorum ama son zamanlarda oldukça sık duyuyorum.
Bilgi değişiyor çünkü bilim insanları her gün yeni bir buluş yapıyor(her alanda) ama bir gün sonra ulaşılan yeni bir bilgi, bir gün öncekini değiştiriyor.
Aklıma hep yumurta örneği geliyor; yıllarca kolesterolün baş sorumlusu olarak görüldü ve belli yaştakilere neredeyse yasaklandı. Sonra yeni bir buluş ya da bilgi yumurtayı temize çıkardı.
Şimdi hangi bilgi doğru, nasıl karar vereceğim??? Beslenme konusundaki bilgilerin teoriden öte olmadığını söylemek yanlış mı olur? İşin güzel tarafı her biri işe yarıyor kendi çapında: Karatay, Dukan, vs. vs....
Eh bana düşen de bu kadar teori, iddia ve bilgi karmaşası içinde aklıma en yatan teoriyi seçip uygulamak. O yüzden herkesin "diyeti" kendine güzel:))
Konu nasıl buraya geldi bilemedim. Asıl amacım kilo verme serüvenini nasıl keyifli hale getirebilirim konusunda varsayımlarda bulunmaktı:)) Artık bir sonrakine umarım!!
Merhabalar canım,
YanıtlaSilBloğun hayırlı olsun. İade-i ziyarete geldim. Güzel paylaşımlarımızda buluşmak dileğiyle. Sevgilerimi bıraktımmmm....:)))
Hoş geldin selda, iade-i ziyaret için teşekkürler...Sevgilerimi gönderdim:))
SilCanım boş ver bence. Çok kafanı yorma. O kadar dağılırsak toparlayamayız. Biz yolumuza bakalım. Her seçeneğin az çok artısı da olacaktır, eksisi de. Aslolan kişinin yürüdüğü yola kendisinin inanması ve motivasyonuna destek olması ... Bu sevgi bırakma işi beni bayağı sardı. Bende sevgimi bırakıyorum :)))
YanıtlaSilSağol canım. İşte öyle, böyle, sorgulaya, ede bir yol bulduk her birimiz. Diğer yandan dediğin de çok doğru;inanmak ve motivasyon!.. Sevgi bırakma işini ben de sevdim :)) Seninkileri aldım, ben de bol bol gönderdim...
SilMerhaba canımcım,
YanıtlaSilBen de sık ara ogun yapmayanlardanım ve farkettım kı ara ogun yapmadıgımda daha guzel beslenıyorum .Sağlam oğunler hazırlıyorum tabı onun da etkısı buyuk.
Yumurta ornegı de galıba artık tavuklar fabrıkasyona dondu nerde o eskı yumurtalar ahhhhhh ahhh:) şimdi eskisi gibi kaliteli yumurta yıyemıyoruz ve kolestrol yapıyor malesef bende çıkmıştı:( Gunde ıkı tane yumurta yıyordum ama
sevgi dedi ki...
SilEvet canım ya, artık dogal bir yiyecek bulmak neredeyse hayal oldu. Bir iç hastalıkları doktoru "ne yediğimiz kadar, yediklerimizin ne yediğ de çok önemli" demişti. Çok doğru; doğal beslenen hayvan ya da bitki varmı ki biz doğal beslenelim:( Çok düşününce içinden çıkmak zor, olabildiğince dikkatli seçimler yaparak idare edecegiz artık:)
Günde iki yumurta da çok görünüyor gibi,sadece akı olsa çok sorun olmazdı sanırım. Bir kaç yıl önce gittiğim spor salonunun sahibi her sabah 10 yumurta akı yiyordu, üstüne bir de protein tozları:))